Meer contact in Zuilen

Projecten ›› Utrecht ›› 2016 ›› Meer contact in Zuilen
Contact met de buurt is belangrijk voor groep 8b van de Aboe Daoedschool. Samen met studenten van studievereniging Versatile besloten zij tijdens hun project een picknick te organiseren voor een groep buurtbewoners die zij nooit spreken, namelijk studenten.

Denkbeeldige picknick wordt realiteit
Tijdens de eerste bedenk- & doe-sessie leerden de kinderen en studenten elkaar beter kennen door een spel waarbij iedereen vertelde wat hij/zij meenam naar een denkbeeldige picknick. Na dit spel volgde al snel de vraag: 'En wanneer gaan we die picknick houden dan?'. Iedereen moest lachen, niet wetende dat ze uiteindelijk echt een picknick zouden organiseren.

Samen trokken de studenten en groep 8b de wijk in om ideeën te verzamelen voor hun project. Ze maakten een top 3 van alle input waarna iedereen mocht stemmen. Geïnspireerd door het spel uit de eerste bedenk- & doe-sessie werd er massaal gekozen voor een buurtpicknick, speciaal voor studenten uit de buurt, want die spreken de kinderen nooit.

Multiculturele lunch vol leuke gesprekken
Na het vele voorbereiden was het eindelijk tijd voor de buurtpicknick in Buurthuis Zuilen. Nadat de studenten uit de buurt binnenkwamen werd de multiculturele lunch geserveerd in de vorm van een heerlijk 3-gangen menu. Er ontstond een leuke klik tussen de kinderen en studenten uit de buurt. Het geprek kwam al snel op gang en ze stelden elkaar veel vragen. Iedereen vond het een geslaagde en gezellige middag.

Minicollege en rondleiding op de Uithof
Tijdens de bedenk- & doe-sessies bleek al snel dat de kinderen van groep 8b erg geïnteresseerd waren in het studentenleven. De kinderen keken tijdens hun bezoek aan de Uithof dan ook hun ogen uit. Na het minicollege Popmuziek en de rondleiding door het gebouw kwamen de kinderen en studenten in gesprek over studeren en de ambities van de kinderen. Met een mooi advies werd de dag afgesloten: “iedereen kan gaan studeren, als je het echt wilt dan kan je je dromen waarmaken”.

"Het uitstapje naar het studentenleven was een bron van inspiratie voor de kinderen"Meer contact in Zuilen, UtrechtNassima, docent Aboe Daoedschool
Studenten: Studievereniging Versatile
Kinderen: Aboe Daoedschool