Studentenhuizen zijn altijd vies omdat ze de afwas opstapelen

Projecten ›› Utrecht ›› 2017 ›› Studentenhuizen zijn altijd vies omdat ze de afwas opstapelen
De groep acht van de Da Costaschool bestaat uit 16 leerlingen, waarvan maar twee meisjes! Een kleine klas dus, al is dit niet altijd te merken aan de geluidsproductie. Toen wij met een aantal studenten van SPIN boardsports kennis maakten met de scholieren, waren ze heel enthousiast. Vooral over voetballen, hetgeen dat ze allemaal stuk voor stuk leuk vinden en de klas samenbrengt. Move gaat echter om meer dan alleen de eigen klas en dus kwamen de scholieren met allemaal leuke ideeën om de buurt samen te brengen; skippybal toernooi; multiculturele ‘gezonde’ high tea met toch wel een klein beetje suiker; knotshockey. Uiteindelijk werd het en combinatie van meerdere ideeën: een toernooi met knotshockey, voetbal én gezonde hapjes met diverse teams opgemaakt uit mensen uit de buurt van verschillende leeftijden, scholen, culturen en levensfases.

Om de scholieren een kijkje te geven in het studentenleven namen we ze mee naar twee studentenhuizen, waar we een quiz en een speurtocht deden. Volgens een van de scholieren zijn studentenhuizen altijd vies omdat zijn moeder zei dat ze de afwas altijd opstapelen. Volgens ons waren dit vrij schone studentenhuizen, de kinderen dachten daar soms wel wat anders over. Net als dat ze dachten dat wij sowieso een paar keer per week pizza eten. Terwijl dat toch vooral pasta pesto is.

Daarna gingen we naar Skate Park Utrecht, waar de groep acht skate-les kreeg van twee ‘echte’ skaters die op skateboards over de scholieren heen sprongen. Ze vonden het super leuk. Volgens Erin moeten alle kinderen gaan skaten: “je komt er achter dat je veel meer kunt dan je denkt!” en Leandro zit inmiddels op skate-les in Skate Park Utrecht omdat hij het zo leuk vond! Helaas kon het uiteindelijk project door meerdere factoren niet doorgaan. De kinderen vonden het erg jammer, máár uiteindelijk eindigde het project waar het ook allemaal mee begon: een potje voetbal!
Geschreven door: Katja Barendse

Wijk en stad: Hoograven, Utrecht