Graffiti in Korrewegwijk

Projecten ›› Groningen ›› 2016 ›› Graffiti in Korrewegwijk
CBS De Kleine Wereld is een actieve school. De kinderen wilden heel graag aan de slag met het Move project. Ze hadden allerlei ideeën en waren heel enthousiast! Uit alle ideeën kozen ze het maken van een mooie muurschildering. Dankzij Priore Heerenveen was het mogelijk om dat ook te realiseren!

Samen aan de slag
De studenten en de kinderen hebben het project samen heel zelfstandig opgepakt. De kinderen voelden zich erg betrokken en werkten actief aan hun idee. Het was voor de kinderen bijzonder om de studenten te ontmoeten! Dat was geheel wederzijds. Om elkaar te leren kennen en samen tot goede plannen te komen, hebben ze veel interactieve spellen gedaan tijdens de sessies.

"We hadden allerlei ideeën. De muurschildering met graffiti konden we ook echt zelf maken."Graffiti in Korrewegwijk, GroningenYoesra, groep 7/8 CBS De Kleine WereldOnder de indruk van de Hogeschool
Natuurlijk gingen de kinderen ook kijken bij de Hanze Hogeschool. Wat een groot gebouw! Ze waren erg onder de indruk, al was daar was niet veel tijd voor. Ze waren namelijk op bezoek bij de opleiding Algemene Lichamelijke Opvoeding. Lekker sporten dus! Ook goede voeding is belangrijk bij het sporten. In de grote collegezaal kregen zij hierover een interessant minicollege.

Kom maar tevoorschijn!
Na al het harde werk was het tijd voor de feestelijke onthulling van de muurschildering. Spannend! Bij een feest kunnen hapjes niet ontbreken. De kinderen hadden zelf allerlei lekkers gemaakt en Albert Heijn hielp ook een beetje mee. Alle ogen, zelfs die van de camera van Oog TV, waren op juf Mirjam gericht die klaarstond om het zeil voor de schildering weg te trekken. En daar verscheen de prachtige muurschildering mét vrolijke smileys.
Project informatie
Kinderen: CBS De Kleine Wereld
Studenten: Hanze Hogeschool
Partners: Priore Heerenveen
Wijk: 
Korrewegwijk, Groningen
Externe links Project media Projectpartners