Sportdag met groep 8 en kinderen van het AZC

Projecten ›› Groningen ›› 2016 ›› Sportdag met groep 8 en kinderen van het AZC
De kinderen van de Borgmanschool hadden héél veel ideëen: nieuwe doeltjes, bloembakken, het buurthuis oknappen.. Noem maar op! Uiteindelijk kozen ze er voor om iets te doen voor een groep kinderen die het minder getroffen heeft dan zij, namelijk de kinderen uit de schakelklas van de Tamarisk. Zij verblijven momenteel allemaal in het AZC.

Meteen erg geïnteresseerd
De kinderen waren meteen al erg geïnteresseerd in de studenten en wat zij allemaal deden. Door een quizje te doen leerden groep 8 snel meer over de studenten! Dat hun kamer en keuken niet altijd heel netjes opgeruimd zijn én dat ze maar één of twee vakken volgen waar ze toch heel lang voor moeten leren. De studenten en kinderen trokken in groepen de wijk in, waar ze veel dingen tegen kwamen die ze aan wilden gaan pakken. Nieuwe voetbaldoeltjes, fleurige bloemen of misschien toch een mooie muurtekening in het buurthuis? Uiteindelijk besloten ze een sportdag voor vluchtelingenkinderen te organiseren, omdat zij wel een leuk uitje verdienen. En waar kan dat beter dan op het grote sportveld in de Oosterpoort?

"Het is leuk om de kinderen te leren kennen, bijvoorbeeld hoe ze leven. En ze zijn vrolijker dan wij!"Sportdag met groep 8 en kinderen van het AZC, GroningenTygo , Groep 8 Borgmanschool

Rondleiding, minicollege en bezoekje aan sociëteit
Groep 8 van de Borgmanschool bracht een bezoek aan het Academiegebouw, waar studenten meestal hun diploma's ontvangen. Hier kregen zij ook een minicollege over filosofie. De kinderen dachten actief mee over ingewikkelde ethische kwesties! Daarna brachten ze een bezoekje aan Dizkartes, één van de grote studentenverenigingen die Groningen rijk is. Hier deden ze spelletjes en leerden ze meer over hoe het is om lid te zijn van zo'n vereniging. De kinderen vonden wel dat de vloer heel erg plakte!

Sportdag met springkussen!
Tijdens de sportdag konden de kinderen van groep 8 en de kinderen van de Tamarisk naar hartelust sporten en spelen. Er waren maar liefst zeven onderdelen, waaronder het springen op een enorm springkussen! Ook waren er heerlijke broodjes knakworst en limonade. Naast de commissie, was er een groep pedagogiekstudenten die meehielp om alles in goede banen te leiden. De kinderen speelden met elkaar en leerden elkaar kennen. Niet alle kinderen van de Tamarisk spraken heel goed Nederlands, maar dat maakte eigenlijk niet uit! Wel vonden ze het soms nog een beetje spannend en bleven ze in tweetallen bij elkaar. Later op de middag kwamen er ook nog ouders kijken naar het sporten. Helaas ging het wel regenen en moesten we wat eerder afbreken, maar dat mocht de pret niet drukken. Het was een fantastische dag. Bekijk hier het verslag dat OOGtv maakte!

Kinderen: Borgmanschool
Studenten: Rode Kruis Studentendesk