Shri Krishna en Veritas samen voor Vleuten-De Meern

Projecten ›› Utrecht ›› 2016 ›› Shri Krishna en Veritas samen voor Vleuten-De Meern
De kinderen van de Hindoe Basisschool Shri Krishna in Vleuten - De Meern komen uit heel Utrecht en gaven aan dat ze daarom niet zoveel weten over de buurt rondom de school. Samen met studenten van C.S. Veritas willen de kinderen zich tijdens hun Move-project inzetten om de buurt en haar bewoners beter leren kennen.

Een cultuurdag voor buurtbewoners
Nadat de kinderen samen met de studenten de buurt hadden verkend zaten zij vol inspiratie voor hun project. Van een sportdag tot aan een hindoe-feest en van een speurtocht tot aan een mini kermis, alles kwam voorbij. Ze besloten om al deze goede ideeën te combineren en een cultuurdag te organiseren voor de buurtbewoners. In groepjes werkten ze het plan verder uit. Er werd nagedacht over eten, activiteiten en de promotie van de dag.

Overeenkomsten en verschillen
Wat hebben de studenten en kinderen eigenlijk met elkaar gemeen en waarin verschillen ze? Daar spraken ze over tijdens hun eerste ontmoeting. Zo hebben zowel studenten als basisschoolkinderen pauzes tussen hun lessen en colleges. ‘Maar’, merkte een leerling op, ‘basisschoolkinderen letten veel minder goed op in de les’. Ook een andere leerling deed een opvallende observatie:

"Hebben alle studenten zo’n schorre stem?"Shri Krishna en Veritas samen voor Vleuten-De Meern, UtrechtIshika, Basisschool Shri Krishna

Op maandag 1 februari bestudeerden de kinderen de overeenkomsten en verschillen met eigen ogen. Met een glaasje limonade aan de bar van C.S. Veritas, een rondleiding door de universiteit en een bezoek aan een echt studentenhuis waanden zij zich even in het studentenleven. De collegezaal vonden de kinderen indrukwekkend, maar ze wisten nog niet zeker of ze wel in een studentenhuis wilden wonen. Dat schoonmaken leek hen namelijk erg vervelend en er was ook geen PlayStation.

We werken tijdens dit project samen met Welzaam.
Studenten: C.S. Veritas
Kinderen: Hindoe-school Shri Krishna