Let’s Move, meet & eat!

Projecten ›› Utrecht ›› 2017 ›› Let’s Move, meet & eat!
Een klas vol kinderen van de Aboe Daoedschool zijn samen met studenten van de Universiteit Utrecht druk bezig met de voorbereidingen voor hun eindproject. De kinderen willen graag hun bijdrage leveren aan een buurt waarin mensen van verschillende leeftijden en achtergronden samen leuke dingen doen. Dat doen ze door het organiseren van een sportdag in Zuilen.

"Ik vond alles leuk. Het was wel spannend om mensen aan te spreken, maar het lukte!"Let’s Move, meet & eat! , UtrechtTalha, Aboe Da'oedschool

Talentjes
De achtstegroepers en studenten Algemene Sociale Wetenschappen zitten in groepjes door de klas verspreid, druk bezig met het uitwerken van hun plan om de sportdag zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Alle kinderen hebben via een kwaliteitenspel een taak gekregen die bij hen past. Onder begeleiding van de studenten voeren de kinderen die taak uit. Zo wordt er gezorgd voor eten, reclame en sportactiviteiten.

De studenten hebben al een aantal middagen met de kinderenbesteed. Vanuit het thema sport & gezondheid is er nagedacht over goede ideeën om de wijk een nieuwe impuls te geven. De kinderen waren steeds erg enthousiast als de studenten weer langskwamen en wilden alles weten over het studentenleven. ‘Door jullie wil ik ook student worden!’ -werd er zelfs geroepen. De basisschoolkinderen bleken veel goede ideeën te hebben rondom het thema. Het beste idee dat uiteindelijk door de kinderen werd gekozen is het organiseren van een sportdag. Dat gaan ze de komende tijd verder uitwerken met hulp van de studenten.

"Elke school zou een Move-project moeten krijgen!"Let’s Move, meet & eat! , UtrechtLlayda, Aboe Da'oedschool

Ontdekkingsreis op de Uithof
De bedenk en doe sessies vonden steeds plaats op de basisschool van de kinderen, maar hoe het leven van de studenten eruit zag was voor de kinderen nog onduidelijk. Tót het studentenuitje! Op deze dag ging de hele groep op pad over de Uithof en door middel van een speurtocht met spelletjes hebben de kinderen onder andere grote collegezalen, een typische studentenkamer en de kamer van de studievereniging ontdekt. Ook stond er voor de kinderen een lekkere lunch klaar en woonden zij een mini college bij van een echte professor, dit vonden vele het leukste moment van de dag.

Een en al feest
Ballonnen, slingers en muziek lieten heel Zuilen weten dat het tijd was voor de feestelijke afsluiting van het Move-project van de Aboe D’aoedschool. Vol verwachting wachtten de kinderen de genodigden op. Toen de wijkbewoners en studenten arriveerden, kon het event worden afgetrapt met een sporttoernooi. Voetballende kinderen renden over het plein en kreten van plezier schalden door de lucht. Iedereen werd enthousiast en het was bijna onmogelijk om stil te blijven staan. Toen men uitgeput raakte van het vele sporten, kon er genoten worden van een uitgebreide gezonde lunch. Vervolgens was het tijd om een beetje swing in het geheel te brengen door middel van de afsluitende dansworkshop. Zowel de kinderen als de studenten, buurtbewoners en familieleden kunnen terug kijken op een zeer geslaagde dag.
Geschreven door: Ira Schreurs

Kinderen: Aboe Da'oedschool