Sporten voor alle leeftijden

Projecten ›› Rotterdam ›› 2017 ›› Sporten voor alle leeftijden
Wat is er nou leuker dan een gezellig potje bingo in de aula van het ouderenhuis? Juist! Een spelletjesdag met bingo buiten de aula van het ouderenhuis. Althans, dat vonden de kinderen van groep 7b van de Buskesschool. In samenwerking met studenten van de Rotterdamse Studenten Rugby Club wilden zij de ouderen in hun buurt een leuke middag bezorgen.

Nooit te oud om te spelen
De eerste ontmoeting tussen de basisschoolleerlingen en de studenten stond in het teken van kennismaking met elkaar. De studenten werden het hemd van het lijf gevraagd en op hun beurt konden zij door middel van spelletjes meer leren over de interesses van de leerlingen. Al snel bleek dat de gezamenlijke interesse voor sport en spel toch wel een bindende factor was. Aan creativiteit geen gebrek toen de leerlingen de vraag kregen welke activiteit ze konden verzinnen binnen het thema Sport & Welzijn. Van alles kwam voorbij, van bruggen bouwen tot pijl en boog schieten, van een voetbaltoernooi tot een middag gamen. Maar hoe kan de wijk daar van mee profiteren? Opeens wisten Siddartha en Kenley het: “Een sportdag met ouderen!” riepen ze in koor. De rest van de klas stemde al gauw in.

Heel Zevenkamp Beweegt
Om ons project binnen het thema Sport & Welzijn af te sluiten werd er dus een sport- en spelmiddag georganiseerd. Tijdens de laatste Bedenk-en-doe sessie hadden de kinderen al de activiteiten verzonnen en mooie posters gemaakt om ook ouderen uit de buurt uit te nodigen om te komen kijken, en zelfs mee te doen. Op de dag zelf was het stralend weer en ook al waren de ouderen in de minderheid, deed dit niets af aan het enthousiasme van de aanwezigen.

Na een intensief toernooi met o.a. tafelen (een populaire sport onder de kinderen), jeu de boules én een gezonde lunch voor iedereen werd de winnaar bekend gemaakt. Alle deelnemers werden beloond met een medaille als aandenken. Tijdens het project en de verschillende sessies en uitstapjes hebben we flink gelachen met de kinderen.

Wat ze allemaal toch wel het leukste vonden was een kijkje in het studentenleven, waarbij we een speurtocht op de universiteit en een klein potje rugby hebben gedaan. Tegen het eind van de sessies was er wel een hechte band tussen ons en de scholieren ontstaan, afgesproken is dus om de kinderen nog een keer uit te nodigen om dit keer óns aan te moedigen tijdens het sporten, en wel tijdens een rugbywedstrijd!
Studenten: RSRC
Kinderen: Ds. J.J. Buskesschool