Thee, taart en gezelligheid

Projecten ›› Rotterdam ›› 2017 ›› Thee, taart en gezelligheid
Welke ingrediënten hebben we nodig om een hele buurt bij elkaar te brengen? "Thee taart en gezelligheid!", was de reactie van studenten van de Hogeschool Rotterdam en leerlingen uit groep 7 van de Catamaran. Zij organiseren met hulp van Ik Ben Geweldig een High Tea om ouderen en jongeren bij elkaar te brengen in IJsselmonde.

Studenten eten vast elke dag pizza
Tijdens de kennismaking valt op dat de kinderen uit de klas best nerveus zijn. Hier en daar is zelfs wat gegiechel van de kinderen te horen. De studenten starten de les met een powerpoint en een korte voorstelronde. De kinderen blijken erg geïnteresseerd in het studentenleven en studeren op de Hogeschool Rotterdam. ''Eten jullie elke dag pizza dan?'' vraagt een kind heel nieuwsgierig. ''Hebben jullie dan ook stapels met huiswerk?'' Na de toelichting van de studenten werd voor de kinderen duidelijk dat studenten niet elke dag leven van energy drinks en pizza's. Daarnaast zijn er op de Hogeschool veel toetsen en krijg je flink wat huiswerk. Sommige vakken en lessen zijn ook wel moeilijk..

Wijkverkenning
De kinderen kregen na de verkenning door de wijk het idee dat de sociale cohesie tussen de ouderen en jongeren in de wijk verbeterd moet worden. Het verkozen idee voor het project is daarom het organiseren van een high tea om zo de ouderen en jongeren bij elkaar te brengen en gezellig activiteiten met elkaar te laten doen.


Project informatie
Studenten: Social Work
Kinderen: De Catamaran
Wijk: IJsselmonde, Rotterdam
Project media Projectcoördinator
Wil je graag meer weten over dit project?
Neem contact op met: Laurens Klijmij laurens@stichtingmove.com
Projectpartners