Samen sporten in de Indische Buurt

Projecten ›› Amsterdam ›› 2016 ›› Samen sporten in de Indische Buurt
Studenten van Toegepaste Psychologie en groep 8 van de As Siddieq school brengen samen de Indische Buurt in beweging door een sportevenement te organiseren.

Meer beweging in de buurt
Met de inspiratie die de kinderen opdeden tijdens de wijkverkenning werd er gebrainstormd de over thema’s veiligheid, groen & fleurig en sport & buitenspelen. Er kwamen veel goede ideëen uit zoals meer veiligheid door hogere hekken om het schoolplein, gezamenlijk het hele plein schoonmaken en het organiseren van een sportevenement. Massaal werd er door de kinderen gestemd voor het sportevenement, want er mag wel wat meer bewogen worden in de buurt. Het sportevenement 'Fit for Move' vindt plaats op 2 juni vanaf 15.00 uur op het Amonplein. Het beloofd een leuke dag te worden met veel sportieve activiteiten, een shakefiets en gezonde kookcursus. 

Maken jullie grote toetsen ook aan hele grote tafels?
De kinderen toonden veel interesse in het leven van de studenten. Eén leerling was benieuwd naar wat tentamens nou eigenlijk zijn. Toen er werd verteld dat tentamens een soort grote toetsen zijn, vroeg ze: “maar hebben jullie dan ook hele grote tafels?”. Tijdens het bezoek aan de Hogeschool van Amsterdam keken de kinderen hun ogen uit. “Wat is het groot!” riepen ze terwijl ze het gebouw inliepen. Ook het minicollege over de liefde van twee psychologie docenten maakte indruk en leverde vooral veel gegiechel op. Toen de vraag werd gesteld waar mensen verliefd op worden, gaf een slimme leerling het antwoord: “meisjes vallen op jongens die naar hun luisteren”.

"Juf.. waar kan ik skateboards kopen? Ik wil namelijk vanaf nu elke dag skateboarden."Samen sporten in de Indische Buurt, Amsterdam,


Fit voor Move
Met hulp van Fonds voor Oost, stadsdeel Oost en de Albert Heijn Molukkenstraat realiseerden de kinderen en studenten samen de sportdag Fit For Move. Tijdens de sportdag werd er enthousiast gevoetbald, gehockeyed en geskateboard. Veel kinderen hadden nog nooit geskateboard en vonden dit erg interessant. Een jongen vroeg: “Juf.. waar kan ik skateboards kopen? Ik wil namelijk vanaf nu elke dag skateboarden”. Ook deden de kinderen mee aan een kookworkshop. Daar kregen ze handige tips en tricks om lekker en gezond te koken, en maakte ze heerlijke pastasalades. Ook maakten de kinderen hun eigen gezonde shakes. Eerst kozen ze zelf de ingredienten, om vervolgens heel hard te trappen op de Sjeekfiets. De beloning voor deze workout: een lekkere shake!
Project informatie
Kinderen: As Siddieq School
Studenten: Hogeschool van Amsterdam, Toegepaste Psychologie
Wijk: Indische buurt, Amsterdam
Partner: Stadsdeel Oost
Project media Projectcoördinator
Wil je graag meer weten over dit project?
Neem contact op met: Liza Dirks liza@stichtingmove.com
Projectpartners