Aan de slag in Merenwijk

Projecten ›› Leiden ›› 2016 ›› Aan de slag in Merenwijk
Acht studenten van Labyrint, de studievereniging voor de opleiding Psychologie, en groep 8 van de Zijlwijkschool zijn vol enthousiasme aan de slag gegaan met de leefbaarheid in Merenwijk. In dit Move-project hebben zij samen het schoolplein met persoonlijke mozaïek stoeptegels opgevrolijkt. Ook werd er een verboden-honden-uit-te-laten-bord geplaatst op het grasveld achter de school nadat zij dit probleem aangekaart hadden bij de gemeente.

Brieven schrijven aan toekomstige zelf
Voordat de kinderen echt aan de slag gingen met het project hebben de studenten de kinderen eerst in een aantal oefeningen laten ontdekken waar hun talenten liggen en schreven zij een brief aan hun toekomstige zelf. Deze brief wordt over een paar jaar op de post gedaan door de juf en zal dan bij hen op de deurmat liggen. Na het schrijven van de brief bedachten ze hoe iedereen zijn/haar talenten daadwerkelijk in kan gaan zetten tijdens dit project. Daaruit is het idee ontstaan om het schoolplein op te vrolijken met mozaïek stoeptegels. Er werden prachtige ontwerpen gemaakt voor de tegels. De gekleurde papiersnippers vlogen door het lokaal en er werden creatieve en originele designs bedacht. Ook werd er nagedacht over een feestelijke afsluiting: wat is er allemaal nodig en hoe zorgen we dat er publiek komt? Voor alle broertjes, zusjes, ouders, vriendjes en vriendinnetjes werd een persoonlijke uitnodiging gemaakt.

"Ik had niet verwacht dat de kinderen zo enthousiast mee zouden doen"Aan de slag in Merenwijk, LeidenEsmeh, Studievereniging Labyrint

Een fleurig schoolplein
Op de dag van de onthulling werden alle stoeptegels afgedekt met cadeaupapier, waarop de naam van iedere leerling stond. Na een welkomstpraatje mochten de kinderen één voor één hun versierde stoeptegel, onder luidt gejuich van de ouders, onthullen. Direct na de feestelijke onthulling was het tijd voor een feestje, met een suikerspinmachine, waar de kinderen de rest van de Zijlwijkschool konden laten zien hoe mooi en vrolijk het schoolplein geworden was. Een prachtig gezicht!

Geslaagd!
Tijdens een actief uitstapje naar het studentenleven kregen de kinderen een kijkje in de leefwereld van een psychologiestudent. Na een korte rondleiding door het gebouw van de Universiteit Leiden bezochten de kinderen een écht college psychologie in de grote zaal. Of de kinderen goed hadden opgelet werd getest met een tentamen: de hele klas was geslaagd! Na een lunch in de zon hebben de kinderen ook nog een studentenhuis van binnen gezien.
Studenten: Studievereniging Labyrint (psychologie)
Kinderen: Zijlwijkschool
Wijk: Merenwijk, Leiden
Externe links
De studenten hielden hun eigen Facebookpagina bij over het project.
Neem contact op met: Isabelle Bij leiden@stichtingmove.com