Bingo voor jong en oud

Projecten ›› Nijmegen ›› 2016 ›› Bingo voor jong en oud
Op donderdag 14 juli 2016 vond door een initiatief van stichting Move een bingo plaats voor ouderen van het St. Jozef verzorgingstehuis in Nijmegen. Dit was de feestelijke afsluiting van het eerste MOVE project uit Nijmegen, waar kinderen van BSO Pico samen met studenten van de Radboud Universiteit twee maanden hebben samengewerkt aan het realiseren van een maatschappelijk project.

Aan energie geen gebrek!
Toen er vijf studenten bij BSO Pico aan kwamen lopen, keken de kinderen van BSO Pico even op van hun potje voetbal. Wie zouden dat zijn en wat zouden ze komen doen? Het begin van het Move project! Aan de hand van een interactieve presentatie en een studenten fotoquiz kwamen ze daar al snel achter. Daarna werd er hard gerend en geoefend met de namen tijdens krantjemep! Na het verkennen van de wijk en een enthousiaste brainstormsessie kwam het doordachte idee om samen voor de ouderen van Kloosterverzorginstehuis Sint Jozef, een grote bingo te organiseren. Geheel verzorgd met hapjes, drankjes, muziek en natuurlijk mooie prijzen! De kinderen en studenten zijn momenteel volop bezig met de voorbereidingen om hier een geslaagde dag van te maken. Maar voor het zover is, gaan ze eerst een kijkje nemen in het studentenleven, spannend!

"De collegezaal is net een bioscoopzaal met Tweede Kamer-luxe!"Bingo voor jong en oud, NijmegenRuben, BSO Pico

Zicht op het studentenleven vanaf grote hoogte
Loet, leerling, vertelt over deze dag: ''We mochten voetballen op een voetbalveld van de universiteit en kregen daarna een broodje knakworst. Ook zijn we naar de hoogste verdieping van een gebouw geweest. Het was ook leuk om verstoppertje te spelen in die zaal met allemaal stoelen. Daar kan je echt goed verstoppen!". Een beetje rustiger ging het er aan toe in de bibliotheek. Met grote ogen keken ze om zich heen. Tijn vraagt zich af: "Staan hier ook leuke leesboeken, zoals bij ons?". De kinderen kregen de kans om al hun vragen aan de studenten te stellen. Wat een leuke dag!

Nog leuker dan verwacht!
Het idee om ouderen een leuke dag te geven was er! Nu nog de concrete plannen om deze dag tot een succes te maken. Zo'n 25 ouderen, 20 kinderen, 5 studenten en begeleiders waren vandaag aanwezig bij de feestelijke bingo geheel verzorgd met muziek, hapjes en drankjes. De kinderen hadden allemaal een eigen taak. Zo liepen er kinderen rond met hapjes, hielp een aantal kinderen de ouderen met de cijfers, waren er kinderen die de getallen omriepen, het bingorad draaiden en zorgden er kinderen voor de muziek en foto's. De ouderen vonden het leuk dat de kinderen vol enthousiasme deze dag voor hun hadden georganiseerd. Een oudere vrouw vertelde in een interview dat ze het erg gezellig vond met de kinderen: "Kinderen zijn oprecht en brengen leven in de tent!". Dit was de eerste keer dat zo'n activiteit met kinderen plaatsvond bij de ouderen en ook voor de kinderen was dit nieuw. Ook de kinderen vertelden dat ze het gezellig en leuk vonden! Sommige kinderen vonden het nog leuker dan ze hadden verwacht! De foute bingo was helemaal leuk. Als de ouderen namelijke valse bingo hadden, dan moesten ze een liedje zingen. De ouderen begonnen spontaan allemaal te zingen! Dat hadden we niet verwacht vertelden een aantal kinderen. Het was een zeer geslaagde middag! De ouderen zouden het ontzettend leuk vinden als dit vaker zou worden geoganiseerd!

Kinderen: BSO Pico
Studentenvereniging: Ovum Novum