Creatieve breinen organiseren buurtfestival

Projecten ›› Utrecht ›› 2016 ›› Creatieve breinen organiseren buurtfestival
Groep 7b van de Da Costa school had zoveel goede ideeën dat ze maar moeilijk konden kiezen. Samen met een groep studenten van SGS besloten ze alle creatieve input te combineren en een spetterend festival te organiseren in Kanaleneiland.

Het enthousiasme spat ervan af
De studenten van SGS en groep 7b van de Da Costa bleken een succesvolle combinatie. Tijdens de bedenk- & doe-sessies was er veel enthousiasme en interesse vanuit beide kanten. De studenten werden constant omsingeld door groepjes vragende kinderen die alles wilden weten over het studentenleven.

Samen bedachten ze veel goede en uiteenlopende plannen voor Kanaleneiland. Omdat ze niet konden kiezen besloten ze alle plannen te combineren en tijdens hun project een festival te organiseren. Een mooie gelegenheid om de buurt uit te nodigen en zo bewoners met elkaar in contact te brengen. Tijdens de organisatie van het festival kwamen ze erachter dat groep 7a tijdens hun Move-project een rommelmarkt organiseert. Ze besloten de handen ineen te slaan en beide evenementen op 20 juni van 13.30 tot 15.00 uur aan de Afrikalaan plaats te laten vinden.

"Ik heb zoveel nieuwe dingen geleerd over de kinderen en hun cultuur, een ervaring om nooit te vergeten"Creatieve breinen organiseren buurtfestival, UtrechtEvelien, Studentenvereniging SGS

Op naar de universiteit!
Na veel bezoeken te hebben gebracht aan de Da Costa school, waren nu de kinderen aan de beurt om de leefwereld van de studenten beter te leren kennen. Dit betekende een uitstapje naar de universiteit. Door middel van creatieve foto opdrachten leerden de kinderen de studenten en de universiteit beter kennen. Om het uitstapje compleet te maken hebben de kinderen een echte studentenkamer bewonderd. De kinderen vonden het een geweldige dag!

Da Costa festival #Meet&Greet
Eindelijk was daar de dag van het festival! Een regenachtige dag, waardoor het festival naar binnen verplaatst moest worden, maar dit mocht de pret niet drukken! Het springkussen stond klaar, de beautyhoek was verzorgd en de DJ dropte de nodige beats. Kortom, het festival kon beginnen! De kinderen hadden het enorm naar hun zin. Het was een zeer geslaagd feest, met als klap op de vuurpijl een mooie bijdrage aan het goede doel KIKA.
Kinderen: Da Costa school
Studenten: Studentengroep Sociale Wetenschappen (SGS)
Wijk: Kanaleneiland, Utrecht
Partner: Wijkbureau Zuid-West, Utrecht