Een bewegend en gezond Leiden-Noord

Projecten ›› Leiden ›› 2017 ›› Een bewegend en gezond Leiden-Noord
Een bewegende en gezonde wijk. Groep 7 van Vrije School Mareland is hard aan de slag om aan dit ideaal te kunnen bijdragen. Om dit doel te bereiken hebben ze met behulp van Biologie studenten van studievereniging Leidse Biologen Club tot het idee gekomen om een gezonde kalender te ontwerpen.

"Zoeken ze hier nog leraren? Ik vind deze klas echt top!"Een bewegend en gezond Leiden-Noord, LeidenMartijn, Studievereniging LBC


Een gezondje jaarplanning
In de eerste bedenk-en-doe sessie hebben de kinderen een quiz gedaan om kennis te maken met het studentenleven en de wereld van biologie. Hierbij moesten ze bij een student gaan staan die een antwoord representeerde, waardoor ze de namen van de studenten heel snel leerden kennen. Zeer enthousiast zijn de leerlingen in groepjes de wijk ingegaan met de "bril" van een sporter, een fotograaf en een journalist op. Na het goed bestuderen van de wijk en het stellen van bewondervragen, zijn ze tot enkele ideeën gekomen. Uit deze ideeën hebben ze na enkele brainstorm-sessies en stemrondes de beste gekozen, namelijk het ontwerpen van een gezonde kalender! De kalender komt vol te staan met gezonde recepten en sporttips en zal aan de buurt worden gegeven. Hiermee stimuleren de kinderen van groep 7 de bewoners van Leiden-Noord om een gezonde levenswijze te hanteren!

College over botten en tanden
De studenten namen de kinderen op de fiets mee hun faculteit, waar de kinderen van een slimme professor les kregen over botten en tanden. Hiervoor waren echte botten uit de kast gehaald van o.a. een paard en een olifant! Daarna konden de kinderen hun benen strekken en leerden zij nog meer over biologie door een speurtocht door de faculteit te lopen. Ook liepen ze nog even langs het kantoor van Freek Vonk, die helaas niet aanwezig was.

Work-out, sporttips en de gezonde kalender
Het was zover: de gezonde kalender kon onthuld worden! Voorafgaand waren de kinderen en studenten druk bezig met het maken van gezonde snacks en drankjes. Na de onthulling van de kalender konden de bezoekers genieten van twee toneelstukjes over gezondheid en sport: helemaal bedacht en uitgevoerd door de kinderen zelf! Om de dag sportief te eindigen, werden er verschillende sporttips uit de kalender voorgedaan. Na deze intensieve work-out konden de bezoekers onder het genot van een hapje en drankje de gezonde kalender bewonderen.
Project informatie Project media Projectcoördinator
Wil je graag meer weten over dit project?
Neem contact op met: Marloes Bosselaar marloes@stichtingmove.com
Projectpartners