Landlust bouwt een feestje

Projecten ›› Amsterdam ›› 2017 ›› Landlust bouwt een feestje
Na wekenlang aan het evenement te hebben gewerkt, was het eindelijk zover. Groep zes van basisschool Narcis Querido organiseerde met behulp van ALO studenten een buurtfeest voor de buurt Landlust.

Groep zes was bij de eerste bijeenkomst al super enthousiast en hadden veel ideeën om de buurt leuker te maken. Uiteindelijk kwamen ze tot het idee dat ze de buurt met elkaar wilden verbinden. Zij wilden oud en jong samen brengen met behulp van sport. Samen hebben we de planning voor het buurtfeest gemaakt.

In de ochtend hebben de studenten alle spellen klaar gezet in het Erasmuspark. De kinderen van groep zes kwamen toen en mochten alle spellen zelf uitproberen en testen. Tijdens de picknick kwamen er allemaal kinderen en ouderen uit de buurt. Na de picknick gingen de kinderen met zoveel mogelijk mensen de verschillende spellen doen. Vooral het springkussen was erg populair!

Wij vonden het heel leuk om de kinderen te helpen bij het organiseren van het feest. De kinderen hebben zoveel energie dat je helemaal meegaat in hun enthousiasme!

Geschreven door: Katja Snoeijs

Wijk en stad: Landlust (Bos en Lommer), Amsterdam