Zelf ontworpen stickers tegen zwerfafval

Projecten ›› Tilburg ›› 2017 ›› Zelf ontworpen stickers tegen zwerfafval
Eind juni was het zover, het allereerste project van stichting Move in Tilburg werd afgerond! Binnen enkele maanden tijd hebben de leerlingen uit groep 8A van basisschool de Lochtenbergh samen met de studenten een geweldig eindresultaat neergezet. Na verloop van tijd ontstond het idee om prullenbakken in de wijk te versieren met door de kinderen zelf ontworpen stickers. Uiteindelijk zijn maar liefst 18 prullenbakken in de wijk aangepakt. De prullenbakken hebben als doel om het zwerfafval in de wijk te verminderen en vrolijken daarbij ook de wijk op. Super toch!

Het project is voor beide groepen leerzaam en leuk geweest. Het enthousiasme van de leerlingen werkte erg aanstekelijk voor de studenten en gaf hen veel energie gedurende het project. De leerlingen konden tijdens het project echt iets betekenen voor hun wijk en ook nog eens in een zelf opgesteld project. Om als student hieraan mee te werken was een bijzondere ervaring.

Wat de kinderen het leukst vonden aan het project was zeer duidelijk, namelijk het interviewen van de bewoners. Bruisend van het enthousiasme en energie leidden de leerlingen ons rond in hun wijk, waarin zij vervolgens zelf met ze in gesprek gingen. Zoals Arin, een van de leerlingen leerlingen, zei: “Het interviewen was het allerleukst, dan kon je met mensen op straat praten waar je normaal nooit mee praat”.
Geschreven door: Veerle Pieters

Wijk en stad: Stokhasselt, Tilburg