Move nieuws van April 2018

Blader door ons archief

19.04.2018 / Algemeen

Move your world op het vmbo van start

Move your world is het nieuwe project van Move, speciaal voor jongeren op het vmbo. Hierin komen zij vanuit hun eigen ideeën en talenten in actie voor een ander. Ze werken samen, verkennen hun mogelijkheden en brengen die meteen in de praktijk. Ze ontdekken hoe leuk het kan zijn om hun eigen bedachte acties uit te voeren en komen positief onder de aandacht. Zo krijgt hun zelfvertrouwen een boost en ervaren ze hoe waardevol ze zijn voor de wereld om hen heen.

"Normaal voel ik me niemand, maar vandaag ben ik echt blij.”
Reactie 14-jarige vmbo-leerling DaVinci College Leiden terwijl zij rozen uitdeelde aan onbekenden op straat; haar zelfbedacte actie tijdens de eerste pilot van Move your world in april 2018.


Na de eerste succesvolle pilots op meerdere vmbo-scholen dit voorjaar gaat het project echt van start vanaf schooljaar 2018/2019. Op de voorlopige website van het project www.moveyourworld.nl staat alle praktische informatie en kunnen scholen zich direct aanmelden voor deze praktische en compacte invulling van burgerschapsvorming op school. 11.04.2018 / Algemeen

Gezocht: ambitieuze zakelijk leider

Onze directeur Jacco gaat ons verlaten; na vier mooie jaren gaat hij iets nieuws doen en draagt hij Move met vertrouwen (maar wel met een beetje pijn in z’n hart) over aan zijn opvolger.

De afgelopen jaren is Move flink gegroeid: we zijn inmiddels in alle grote studentensteden actief en sinds kort niet alleen met projecten op basisscholen, maar ook op het vmbo. Dat maakt het een goed moment om het stokje over te dragen. Er staat een stabiele organisatie met een goed team dat klaar is om verder te groeien!

Met het vertrek van Jacco kiezen we nu voor een tweehoofdige leiding. Eén daarvan is verantwoordelijk voor het verder ontwikkelen van de visie en de organisatie van Move en het behouden van de impact en kwaliteit van de projecten. Deze vacature wordt intern ingevuld. Om het duo te completeren zoeken we een zakelijk leider met ervaring die de ambitie heeft om met ons de volgende stap naar een duurzame organisatie te zetten.

We zoeken een zakelijk leider die nieuwe financieringsbronnen weet te vinden en zorgt dat niemand meer om Move heen kan. Geloof jij in de ideeën en kracht van jongeren en wil je bijdragen aan impactvolle projecten waarin zij hun talenten kunnen ontwikkelen en inzetten voor hun omgeving?

Ga naar onze vacaturesite en solliciteer snel op deze vacature!