Move nieuws van September 2015

Blader door ons archief

17.09.2015 / Algemeen

Een kijkje achter de schermen met student Jaimy

We stelden student Jaimy van vereniging Perikles, die meewerkte aan ons 100ste project, een paar korte vragen over Move.

Hoe ben je met Move in aanraking gekomen en wat motiveerde je om mee te doen?
Ik ben in aanraking gekomen met Stichting Move door mijn studievereniging Perikles. Ik heb in de afgelopen jaren verschillende succesvolle projecten voorbij zien komen. Via studiegenoten en vrienden hoorde ik de verhalen over deze projecten. Hier werd ik zo enthousiast van dat ik graag zelf een Move-project wilde starten.

Wat is jouw leukste Move moment tot nu toe?
Mijn leukste Move moment was de feestelijke afsluiting van het project van afgelopen jaar. Samen met groep zeven van de Da Costaschool organiseerden we “De dag dat je nergens afval zag”, oftewel een dag dat in het teken stond van het zwerfafval in de wijk. Een groot succes, met een afvalophaalactie, een afvalrap, spellen en voorlichting rondom afval. Allemaal opgezet door de kinderen zelf!

Een ander moment die mij goed is bijgebleven is de verbindende activiteit. Tijdens deze activiteit namen wij de kinderen mee naar de universiteit. Ze kregen een hoorcollege, een rondleiding en kwamen zelfs in een studentenhuis met 17 meiden. Uitspraken als: ‘’welke moeder kookt hier dan?’’ kwamen voorbij. Mooi om te zien dat ze aan het eind eigenlijk allemaal wel wilden studeren! Geweldig leerzaam voor zowel student als voor de kinderen!

Bekijk hier het project waar hij aan meewerkte.