Move nieuws van Juni 2015

Blader door ons archief

25.06.2015 / Algemeen

Help Move aan een video voor nop met jouw stem

Wij zijn geselecteerd voor de 'mooi voor nop' actie van ontwerpbureau Volta. Elk half jaar geven zij een goed doel, sociaal ondernemer, maatschappelijk initiatief de kans een nopdracht uit te laten voeren door hen, helemaal gratis! Help Move aan een goede promovideo voor nop door voor 29 juni op ons te stemmen. We zijn jullie eeuwig dankbaar.
18.06.2015 / Algemeen

Samenwerking met Ik Ben Geweldig

Vol enthousiasme stellen wij onze nieuwe partner aan jullie voor: Ik Ben Geweldig. Wij vroegen projectleider Henk Petter over hun programma en de samenwerking:

Wat is 'Ik Ben Geweldig'?
Ik Ben Geweldig is een activeringsprogramma van NJR en het VSBfonds waarmee we zoveel mogelijk jongeren willen supporten bij hun eigen idee om iets goed te doen voor een ander. Dat doen we door middel van coaching, training en financiële bijdragen tot € 1000,- Bij die activiteiten worden niet alleen anderen geholpen; het is ook nog eens heel leuk en leerzaam voor de jongeren zelf.

Wat motiveert jullie om met ons samen te werken?
We willen graag veel jongeren bereiken en vinden het belangrijk om de verbinding tussen verschillende doelgroepen te stimuleren; jongeren hun horizon te laten verbreden en activiteiten laten organiseren die goed zijn voor hun omgeving en medemens. Dit is waar Move en Ik Ben Geweldig in hun kern erg goed samengaan.

Jullie hebben ondertussen 2 projecten gesteund. Wat hoop je dat we samen in de toekomst kunnen bereiken?
We kijken uit naar alle aanvragen van Move en hopen samen zoveel mogelijk jongeren te prikkelen om iets geweldigs te doen voor een ander en hun omgeving.
10.06.2015 / Algemeen

Kom jij ook langs bij een feestelijke afsluiting?

Het einde van het schooljaar is in zicht. Voor Move betekent dat, veel feestelijke afsluitingen waar iedereen uiteraard van harte welkom is een kijkje te komen nemen. Hieronder een overzicht van alle geplande Move feestjes. Sommige projecten hebben nog geen datum geprikt voor hun afsluiting dus houd de lijst in de gaten, hij wordt steeds geupdate.

11 juni in Utrecht
: Voetbaltoernooi voor de buurt op de velden van VV Hoograven georganiseerd door studenten van Roeivereniging Triton en kinderen van de Ruud van Nistelrooy Academy. Het toernooi start om 15.00 uur.

11 juni in Utrecht: Tijdens het Smiley festival in Kanaleneiland halen studenten en kinderen van de Da Costaschool geld op voor Stichting Kind en Ziekenhuis. Voor een kleine bijdrage kan je spellen spelen, jezelf laten versieren met henna, thee en limonade leuten en nog veel meer leuks.

12 juni in Utrecht: Studenten van vereniging Perikles en kinderen van de Rietendakschool voeren campagne voor verkeersveiligheid. Hun zelfgemaakte film wordt getoond en ze gaan flyeren in de buurt.

14 juni in Amsterdam: Een schoonmaakactie en sport en spel middag in het Confucius Speelpark. De studenten van GBSC en leerlingen van Jongerencentrum Dockzz geven het goede voorbeeld aan hun buurt.

23 juni in Amsterdam: Ze hebben er even op moeten wachten maar 23 juni is het zo ver. De droomspeeltuin, ontworpen door de kinderen van EBS De Morgenster en de Holendrechtschool, wordt onthuld. De speeltuin komt tegenover de twee scholen te staan.

26 juni in Utrecht: Meer sport en spel bij de Parkschool in Utrecht! Vier zelfbedachte spellen worden deze feestelijke dag in het Molenpark geleerd aan alle schoolkinderen.

30 juni in Utrecht: Een zelf gemaakte route langs de 'verborgen schatten' van Rivierenwijk wordt feestelijk geopend.

1 juli in Leiden
: De kinderen van basisschool de Regenboog laten hun kunsten zien tijdens de talentenmarkt op het schoolplein.

6 juli in Rotterdam: Groep 8 van de Fontein en zeven studenten van Criminologie organiseren een vossenjacht met als thema 'veiligheid'. Andere basisscholen doen ook mee met deze jacht en de middag wordt afgesloten met een buurtfeest.

8 juli in Rotterdam: Studenten van de opleiding CMV organiseerden een half jaar lang elke woensdagmiddag een activiteit in de Paradijskerk. Tijdens de laatste activiteit is er een feestje; lekker eten, dansen en de eerste vertoning van hun zelfgemaakte lied en videoclip i.s.m. de kinderen van de krachtvrouwen uit het Oude Westen.