Move nieuws van Juni 2014

Blader door ons archief

26.06.2014 / Algemeen

Move ontvangt groeicertificaat uit handen van Koning en Koningin

Vandaag ontvingen wij het Oranje Fonds Groeicertificaat uit handen van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima, beschermpaar van het Oranje Fonds. De uitreiking markeert het succesvol doorlopen van de eerste fase van het Oranje Fonds Groeiprogramma. Het programma biedt sociale pioniers een netwerk en een intensief training- en coachprogramma om hun lokaal succesvolle sociale initiatieven uit te breiden naar andere locaties in het land.

Dankzij het Oranje Fonds Groeiprogramma is Move tussen 2012 en 2014 met bijna 400% gegroeid. Waar we in 2012 acht projecten per jaar uitvoerden zijn het er dit jaar maar liefst vijftig. Daarnaast zijn er vier nieuwe Move steden bijgekomen en hebben we bijna 3000 kinderen en 400 studenten weten te bereiken met onze projecten in Amsterdam, Rotterdam, Delft, Leiden en Utrecht. We zijn super trots!

Lees ook het artikel over de uitreiking op de site van RTV Utrecht.

Foto: © Oranje Fonds – Bart Homburg
17.06.2014 / Algemeen

Veel feestelijke afsluitingen van Move projecten

Omdat het einde van het schooljaar nadert worden er de komende weken weer veel Move projecten afgerond met een feestelijke afsluiting. Zo kunnen buurtbewoners en geïnteresseerden aanstaande vrijdag de fleurige bloembakken in Ondiep (Utrecht) bewonderen, is er een prachtige mozaïekmuur gemaakt in de Indische Buurt (Amsterdam), spelen de kinderen bij de Notenboom in Sterrenwijk (Utrecht) weer op een schoon schoolplein en wordt er op donderdag 26 juni een wegwijzer met alle leuke plekken in Delfshaven (Rotterdam) onthult. En er zijn nog veel meer projecten die de komende weken afgerond worden.

We zijn blij dat we dit schoojaar weer zoveel mooie resultaten hebben geboekt. Move bedankt alle studenten, kinderen en partners die deze projecten mogelijk hebben gemaakt!
10.06.2014 / Amsterdam

Toppers van Flevoparkschool en NoNoMes halen €300,- op

De toppers van de Flevoparkschool in Amsterdam en studentenvereniging NoNoMes haalden vorige week maar liefst €300,- op voor hun project. Graag willen ze het Javaplantsoen opknappen omdat op dit plein (wat zich achter de school bevind) helemaal niets te beleven valt volgens de kinderen. Samen met de studenten verzamelden ze de hele dag lege flessen in de Albert Heijn op de Molukkenstraat. Enthousiast vertelden ze hun verhaal aan de bezoekers van de winkel en die vonden het maar al te leuk om een kleine bijdrage te leveren aan dit project. Deze actie is mede mogelijk gemaakt door managers van de winkel: Wouter en Jan. Was je niet in de buurt om flessen in te leveren maar wil je wel graag een bijdrage leveren aan het project? Dan kan dit ook via Pifworld.

Momenteel zijn de studenten in overleg met de gemeente over de precieze invulling van het plein. Het is een bedoeling dat het een ontmoetingsplek voor jong en oud wordt waar leuke grondspelletjes te doen zijn, een duidelijk wandel/fietspad is en het liefst een speeltoestel. Lees meer>>