Move nieuws van Januari 2014

Blader door ons archief

31.01.2014 / Algemeen

Inspirerende E-motive uitwisseling

Vorige week vond er een uitwisseling plaats tussen de Cambodjaanse organisaties Smallworld en , Friends International en o.a. Moveen een aantal Nederlandse organisaties, waaronder Move. Workshops, masterclasses, ontmoetingen en tussendoor een beetje sightseeing: wat was het een actieve, inspirerende en leerzame tijd. En Ddit alles in het kader van sociaal ondernemerschap (en jongeren), horizontale samenwerking tussen ‘Noord’ en ‘Zuid’ en samenwerken zonder vooroordelen én op basis van wederzijds respect!
Bekijk de foto's van deze week op onze Facebook pagina >>

28.01.2014 / Algemeen

Move Heidag

Afgelopen zondag brainstormden, fietsten en dineerden we met het Move team in Rotterdam tijdens de Move Heidag. Een gezellige maar ook productieve dag.

Nadat we een stadssafari achter de rug hadden waarbij we in groepjes (zonder gebruik van telefoons!) Rotterdam afspeurden om bepaalde hotspots te vinden, brainstormden we over talentontwikkeling van student en kind. Daar zijn mooie ideeën uit voort gekomen die we gaan toepassen in onze trainingen en wijklessen. Na al het fietsen en brainstormen sloten we de dag af met een borrel en een heerlijke maaltijd bij Toko Toorop. Een echte aanrader.
16.01.2014 / Utrecht

Stoeptegelontwerpwedstrijd voor de nieuwe burgemeester

Een aantal kinderen van basisschool St Jan de Doper en basisschool De Cirkel in Utrecht hebben hun tekentalent laten zien tijdens de 'ontwerp een stoeptegel voor de nieuwe burgemeester' contest. De jury, bestaande uit Jan Post, Renske Oosterwijk en Aylin van den Houten, gaat alle ontwerpen bekijken en maakt volgende week de winnaar bekend. Het winnende ontwerp wordt op een stoeptegel gedrukt en overhandigd aan de nieuwe burgemeester van Utrecht.
16.01.2014 / Amsterdam

Meer kleur in de Baarsjes Amsterdam

Een kleurrijkere wijk, dat was het doel van het project dat werd opgestart in samenwerking met Stichting Move, jongeren van jongerencentrum The Mall en studenten van roeivereniging Sköll. De jongeren en studenten hebben samen tegels ontworpen, waarvan er acht door de gemeente rond het buurthuis in de Van Speijkstraat in Amsterdam zullen worden gelegd. De tegels worden vrijdag 17 januari 2014 om 16.00uur feestelijk onthuld door buurtportefeuillehouder Godfried Lambriex. Iedereen is uiteraard van harte welkom om een kijkje te nemen! Lees meer over het project >>
09.01.2014 / Algemeen

Oproep aan bewoners/professionals in Utrecht

Woon jij in Utrecht en heb je goede ideeën voor jouw wijk? Of maak je juist zorgen over bepaalde dingen die er gebeuren? Dan horen we graag jouw stem tijdens de netwerkbijeenkomsten die eind januari en begin februari worden georganiseerd. Wij faciliteren deze bijeenkomsten in opdracht van Me’Kaar, Vooruit en Welzaam en hebben ontzettend veel zin om samen met alle deelnemers te onderzoeken wat er allemaal nog beter kan in ieders wijk. Klik hier voor alle locaties en data.
08.01.2014 / Algemeen

Move Masterclass

Op donderdagavond 6 februari organiseren wij speciaal voor onze Move studenten een Move Masterclass in Utrecht! Een avond onder begeleiding van gave gastsprekers zoals olympisch roeier Sjoerd Hamburger, sociaal ondernemer Anja Cheriakova en trainer/personal coach Rens ter Weijde. Een goed moment om inspiratie op te doen voor je eigen project, ervaringen te delen, te werken aan je persoonlijke ontwikkeling of te weten te komen hoe je je eigen maatschappelijke onderneming op zou kunnen zetten. We hebben maar vijftig plekken dus meld je snel aan via aanmelden@stichtingmove.com onder vermelding van ‘masterclass’.