Move nieuws van April 2012

Blader door ons archief

18.04.2012 / Utrecht

Aanstormende journalisten op Kranenburgschool

Meer natuur, boomhutten, glijbanen, speelkastelen en schone hondenplaatsen. Dat zijn de ideeën die de kinderen van de Parkschool in Lombok opperden toen studenten van zeilvereniging Histos bij ze op bezoek kwamen om te brainstormen over een wijkvernieuwingsproject. En bij diezelfde Parkschool vinden we een aantal journalisten in de dop. Bekijk hier het filmpje dat zij gemaakt hebben.
06.04.2012 / Algemeen

Expertmeeting een groot succes!

De Expertmeeting van Move op 5 april was een geweldig succes. Deze middag stond Move centraal en werden de deelnemers gevraagd mee te denken over de vraag: hoe houdt Move de organisatiegroei vast, stabiliseren we en komen we verder in de maatschappij? Er kwamen veel goede ideeën uit de zaal die op een heel creatieve manier vertaald werden in concrete acties voor Move.

Na een aantal inspirerende interviews dachten zeven groepjes van ongeveer negen mensen na over verschillende thema’s die samen antwoord gaven op de vraag: ‘Waar staat Move in 2020?’ De antwoorden varieerden van zeer ambitieuze ideeën zoals tweets van de Verenigde Naties omdat Move internationaal gegaan zou zijn, tot het opheffen van Move omdat het haar doel bereikt heeft en overbodig is geworden.

Als afsluiting was er een gezellige borrel, waarbij de energie van de Expertmeeting nog lang bleef hangen. Zeer concrete ideeën en plannen zijn de oogst van een zeer vruchtbare en leuke avond.

Jan Post, oud-topman van Philips, liet achteraf weten onder de indruk te zijn van Move: “De studenten revolte uit de ‘jaren 60′ begon in Parijs, Nijmegen en Amsterdam. Gisteren zag ik het begin van een ‘sociale en duurzame beweging, waar studenten en kinderen/jongeren, elkaar vonden om voor hun wijk en leven nieuw perspectief te ontwikkelen! Over tien jaar hoop ik en denk ik te kunnen zeggen: ‘Het begon in Utrecht’!

Jan, we gaan er alles aan doen om dit te realiseren. Aanwezigen, bedankt voor deze te gekke middag/avond!