Laatste nieuws van Move

Blader door ons archief

19.07.2017 / Algemeen

Move blijft groeien - check onze vacatures

Het gaat goed met Move, we groeien stevig door. Groei je mee? Kijk voor al onze vacatures op onze speciale vacature website.

Projectleider Move your world!
Vanaf komend schooljaar trekt Move voor het eerst naar het vmbo met ons project Move your world! We zoeken een ervaren projectleider die dit nieuwe project tot een succes gaat maken.

Let op: deze vacature staat nog maar een paar dagen open!

Projectcoördinatoren
In Utrecht en Groningen is er plaats voor drie nieuwe projectcoördinatoren. We zoeken aanpakkers die in deze steden enthousiast en zelfstandig aan de slag gaan met het opzetten en begeleiden van onze Move-projecten waarin we kinderen van basisscholen koppelen aan studenten.

Stages
Move biedt uitdagende stageplekken in een jong team met veel eigen verantwoordelijkheid. We zoeken twee stagiaires ter ondersteuning van de projectleider Move Your World! en een communicatie stagiaire.

Neem contact op
Wil jij voor Move komen werken of ken je iemand die misschien interesse heeft? Kijk dan direct op onze vacaturesite voor een overzicht van alle vacatures!
13.03.2017 / Algemeen

Gezocht: studenten voor het Move evenementen-team 2017

Ben je ondernemend, houd je van aanpakken en beschik je over een goede dosis ambitie en energie? Wil jij graag je netwerk vergroten, je creativiteit inzetten, je organisatievaardigheden ontwikkelen en je sterk maken voor een maatschappelijke organisatie met grote ambities? Lijkt het je leuk om in teamverband evenementen te organiseren voor een goed doel?

Ofwel: wil je een hoop ervaring opdoen waar je na je studie écht iets aan hebt? Solliciteer dan voor het Move evenementen-team 2017!

Bekijk hier de hele vacature
28.02.2017 / Algemeen

Move wint Paul van Vliet Award 2017

Move heeft gisteren officeel de Paul van Vliet Award in ontvangst mogen nemen.

Naast Paul van Vliet zaten Olaf Vugts (lid van de Raad van Bestuur van de Efteling), Suzanne Laszlo (Directeur UNICEF) en Ton Liefaard (hoogleraar kinderrechten) in de jury. Nieuw dit jaar was de jongerenjury. Die bestaat uit een aantal afgevaardigden van het UNICEF Jongerenpanel.

UNICEF-ambassadeur Paul van Vliet over het uitreiken van de prijs: “Ik voel mij altijd twee keer per jaar jarig. Op mijn verjaardag en op deze dag. Het is prachtig om te zien hoe organisaties zich met hart en ziel inzetten voor kinderen in Nederland.”

UNICEF reikt elk jaar, in samenwerking met de Efteling, de Paul van Vliet Award uit aan een organisatie die zich inzet voor kinderen in Nederland. Behalve de award ontvangt de winnaar een bedrag van €10.000 beschikbaar gesteld door de Efteling.

Uiteindelijk besloot de jury unaniem dat Stichting Move eruit sprong. “Het is bijzonder dat studenten die net de kindertijd zijn ontgroeid de nieuwe generatie begeleiden om hun wijk op verschillende vlakken te verbeteren”, vertelt Phebe, lid van het UNICEF-jongerenpanel. Paul van Vliet vult aan “studenten en kinderen leren van elkaar, dat is een geweldige wisselwerking.”
20.01.2017 / Algemeen

Move naar laatste ronde!

Move zit bij de laatste overgebleven organisaties die kans maken op een Appeltje van Oranje. De Appeltjes van Oranje is een prestigieuze, jaarlijkse prijs van het Oranje Fonds. De prijs is bedoeld voor succesvolle, sociale initiatieven die verschillende groepen mensen samen brengen. Dit jaar draait de zoektocht voor de prijs om initiatieven die zich inzetten voor kwetsbare kinderen. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 15.000 euro en een bronzen beeldje, gemaakt door prinses Beatrix.Op 19 januari lieten de jury en de overige initiatieven weten dat ze zeer weer zeer onder de indruk waren van wat Move doet en wat we tot nu al voor elkaar hebben gekregen. Deze ronde bestond voor de helft uit de stemweek via internet in december. De andere helft bestond uit een presentatie voor de jury. In totaal zijn er nog 12 initiatieven over.

In de laatste ronde, die zal plaatsvinden in februari, krijgt Move bezoek van een commissie van het Oranje Fonds. Dit bezoek wordt vastgelegd in een videoverslag. Het bestuur van het Oranje Fonds kiest de uiteindelijke drie winnaars. Koningin Maxima, samen met koning Willem-Alexander beschermpaar van het Oranje Fonds, keurt deze winnaars uiteindelijk goed.
We wachten in spanning af!

 

14.12.2016 / Algemeen

Projectcoördinator Leiden gezocht (16u)!

Ben je ondernemend, houd je van aanpakken en vind je het welzijn in jouw stad belangrijk? Stichting Move wil heel Leiden in beweging krijgen en heeft jou daarvoor nodig! Voor ons team in Leiden zoeken wij daarom per direct een harde werker die enthousiast en zelfstandig aan de slag gaat met het opzetten en begeleiden van projecten. Leg jij de stukjes op de juiste plek? Lees meer!
06.12.2016 / Algemeen

Move genomineerd voor het Appeltje van Oranje

Het was al een fantastisch jaar! Maar het wordt nog mooier. Move is genomineerd voor het Appeltje van Oranje! 

Move heeft al een fantastisch jaar gehad met zoveel geïnspireerde kids, meer projecten en nieuwe steden en nu is Move ook nog genomineerd voor het Appeltje van Oranje. Koninklijk! Help je mee om te winnen? Door één druk op de knop help je dan mee om heel veel projecten mogelijk te maken, waarbij studenten en kinderen uit minder bedeelde wijken samen de wereld veranderen. Makkelijk toch? Stem hier! (Er kan alleen gestemd worden met de postcodes uit de regio Utrecht, Overijssel en Gelderland)

Alvast heel veel dank!
16.11.2016 / Algemeen

Vacature marketing- en communicatiemedewerker

Altijd al jouw marketing- en communicatieskills willen inzetten voor een maatschappelijke organisatie? We hebben plek voor een communicatiemedewerker bij Move! Heb jij 2-3 jaar ervaring, praktische skills en strategisch inzicht, en lijkt het je leuk om met een divers takenpakket aan de slag te gaan? Lees meer en laat ons weten waarom jij de geschikte kandidaat bent!
03.11.2016 / Algemeen

Move wint Rabobank Stimuleringsprijs!

Op dinsdag 1 november jl. werd de Rabobank Stimuleringsprijs uitgereikt in Tivoli Vredenburg in Utrecht. Na een spannende tijd van campagne voeren en stemmen werven, werd het harde werk beloond. Met deze prijs kunnen we samen met studenten nog meer gave projecten opzetten om kinderen te laten ontdekken dat zij hun wereld kunnen veranderen. Heel veel dank voor iedereen die op ons gestemd heeft!
19.10.2016 / Algemeen

200ste project gestart!

Groep 8 van de JP Coenschool in Amsterdam Oost startte samen met vijf studenten van VSPA, de studievereniging voor psychologiestudenten aan UvA, het 200ste Move project! Na een bijzondere kennismakingssessie door met elkaar “Over De Streep” te spelen, zijn ze samen de Indische Buurt gaan verkennen. Er zijn meer dan voldoende ideeën voor dit 200ste project! Wat gaat het worden? Wordt vervolgd!
27.09.2016 / Algemeen

STEM! Move genomineerd voor Rabobank Stimuleringsprijs!

Move is genomineerd voor de Rabobank Stimuleringsprijs! Deze prijs wordt uitgereikt aan bijzondere maatschappelijke initiatieven in Utrecht. We zijn natuurlijk erg blij met deze nominatie en nu hebben we u nodig om te winnen. Bekijk hier de video van Move waarin studentvrijwilliger Mirjam iedereen oproept op Move te stemmen, zodat studenten in Utrecht nog veel meer projecten kunnen starten met kinderen uit minder bedeelde wijken. Stem nu en help ons om de inspirerende ideeën van de kinderen om hun buurt te verbeteren samen met de studenten ook echt te kunnen realiseren.