Laatste nieuws van Move

Blader door ons archief

19.04.2018 / Algemeen

Move your world op het vmbo van start

Move your world is het nieuwe project van Move, speciaal voor jongeren op het vmbo. Hierin komen zij vanuit hun eigen ideeën en talenten in actie voor een ander. Ze werken samen, verkennen hun mogelijkheden en brengen die meteen in de praktijk. Ze ontdekken hoe leuk het kan zijn om hun eigen bedachte acties uit te voeren en komen positief onder de aandacht. Zo krijgt hun zelfvertrouwen een boost en ervaren ze hoe waardevol ze zijn voor de wereld om hen heen.

"Normaal voel ik me niemand, maar vandaag ben ik echt blij.”
Reactie 14-jarige vmbo-leerling DaVinci College Leiden terwijl zij rozen uitdeelde aan onbekenden op straat; haar zelfbedacte actie tijdens de eerste pilot van Move your world in april 2018.


Na de eerste succesvolle pilots op meerdere vmbo-scholen dit voorjaar gaat het project echt van start vanaf schooljaar 2018/2019. Op de voorlopige website van het project www.moveyourworld.nl staat alle praktische informatie en kunnen scholen zich direct aanmelden voor deze praktische en compacte invulling van burgerschapsvorming op school. 11.04.2018 / Algemeen

Gezocht: ambitieuze zakelijk leider

Onze directeur Jacco gaat ons verlaten; na vier mooie jaren gaat hij iets nieuws doen en draagt hij Move met vertrouwen (maar wel met een beetje pijn in z’n hart) over aan zijn opvolger.

De afgelopen jaren is Move flink gegroeid: we zijn inmiddels in alle grote studentensteden actief en sinds kort niet alleen met projecten op basisscholen, maar ook op het vmbo. Dat maakt het een goed moment om het stokje over te dragen. Er staat een stabiele organisatie met een goed team dat klaar is om verder te groeien!

Met het vertrek van Jacco kiezen we nu voor een tweehoofdige leiding. Eén daarvan is verantwoordelijk voor het verder ontwikkelen van de visie en de organisatie van Move en het behouden van de impact en kwaliteit van de projecten. Deze vacature wordt intern ingevuld. Om het duo te completeren zoeken we een zakelijk leider met ervaring die de ambitie heeft om met ons de volgende stap naar een duurzame organisatie te zetten.

We zoeken een zakelijk leider die nieuwe financieringsbronnen weet te vinden en zorgt dat niemand meer om Move heen kan. Geloof jij in de ideeën en kracht van jongeren en wil je bijdragen aan impactvolle projecten waarin zij hun talenten kunnen ontwikkelen en inzetten voor hun omgeving?

Ga naar onze vacaturesite en solliciteer snel op deze vacature!
22.02.2018 / Algemeen

Trotse leerlingen openen rookvrije zone op school

Vandaag was het zo ver: leerlingen uit groep acht van basisschool Wijzer aan de Vecht in Utrecht openden een rookvrije zone rondom hun school. En wat kregen ze een aandacht! De leerlingen vertelden vol trots aan o.a. het Jeugdjournaal, De Telegraaf, RTV Utrecht en Hart van Nederlandhoe zij op het idee kwamen om dit project uit te voeren.

Groep acht wilde in dit Move-project het heft in eigen handen nemen en een eind maken aan het roken rondom de school. Bij het toegangshek stonden namelijk vaak ouders te roken. Veel kinderen vonden dat heel vervelend. Samen met studenten van studievereniging Perikles legden ze een rookvrije zone aan met zelfgetekende tegels, een bord en versierde bankjes. ‘Misschien dat de rokende ouders nu eindelijk inzien hoeveel last wij van hen hebben.’
20.02.2018 / Algemeen

Geweldige bijdrage van Vriendenloterij

Move krijgt een eenmalige schenking van €285.000 van de Vriendenloterij. Met deze geweldige bijdrage kan Move nog meer projecten opzetten zodat kinderen uit minder bedeelde wijken ontdekken welke impact ze op hun eigen leefomgeving kunnen hebben. 

Op woensdag 14 februari werd Move verrast door Gerard Joling, ambassadeur van de Vriendenloterij. Tijdens de feestelijke afsluiting van een Move-project in Leiden kwam hij het schoolplein oplopen met een gouden envelop: 'Kinderen zijn de toekomst. Stichting Move zorgt ervoor dat tieners goede dingen kunnen doen in hun eigen leefomgeving.' 

De cheque met het bedrag van €285.000 werd overhandigd aan Jacco van Mersbergen, directeur van Move, in aanwezigheid van medewerkers van Move, docenten en leerlingen van basisschool De Meerpaal en studenten die als vrijwilliger het Move-project op basisschool De Meerpaal begeleiden.

Fotografie: Buro JP


Tijdens het Goed Geld Gala op 19 februari werd Move nogmaals in het zonnetje gezet. Ook andere maatschappelijke initiatieven kregen op deze dag een mooie bijdrage. In totaal is er 58,9 miljoen verdeeld onder organisaties en projecten die zich richten op de gezondheid en het welzijn van mensen.

Fotografie: Buro JP


Met de schenking van de Vriendenloterij aan Stichting Move kunnen nog meer kinderen uit minder bedeelde wijken hun buurt een boost geven zodat zij ontdekken wat ze waard zijn en wat hun talenten zijn. Dank aan alle deelnemers van de Vriendenloterij voor deze prachtige bijdrage.

Fotografie: Buro JP
22.01.2018 / Algemeen

Move genomineerd voor Help Nederland vooruit!

Move is geselecteerd voor de stemronde van Help Nederland vooruit! Elk jaar geeft het ING Nederland fonds organisaties in verschillende delen van Nederland een steuntje in de rug. Dit jaar is Move in maar liefst vier steden genomineerd! Voor onze projecten in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Tilburg maken we kans op een mooie bijdrage. Hiermee kunnen we nog meer kinderen laten ontdekken dat zij de wereld kunnen veranderen.

Als stemmer bepaal jij hoe hoog de donatie van ING is. Het loopt uiteen van € 5.000 voor de meeste stemmen tot € 1.000 voor de vijfde plek. Help jij ons aan een zo hoog mogelijke bijdrage? Dan kunnen wij nog meer mooie projecten starten waarin kinderen uit minder bedeelde wijken met de hulp van studenten hun buurt een boost geven. Ga naar de stempagina van de stad van jouw voorkeur door op de button te klikken. Hoe meer stemmen, hoe meer kans we maken op een donatie van € 5.000 van het ING Nederland fonds.

Alvast bedankt! 
21.12.2017 / Algemeen

Move kerstwens

Wij wensen alle leerlingen, docenten en studenten die het afgelopen jaar hebben deelgenomen aan een Move-project een mooie kerst en een gezond en gelukkig nieuw jaar. Bedankt aan jullie allemaal; ook in 2018 laten we weer zoveel mogelijk kinderen zien hoe zij hun wereld kunnen veranderen!

Pssst. Wil jij je jaar goed starten met een nieuwe baan of een leuke stage? We hebben nog een #vacature voor een projectcoördinator in Nijmegen (16 u/pw) en een stagiair voor ons nieuwe project Move your world. Check www.stichtingmove.com/vacatures voor alle info!
21.09.2017 / Algemeen

Move zoekt aanpakkers om te groeien!

Move groei hard! Nog dit jaar breiden we uit naar twee nieuwe steden, namelijk Enschede en Eindhoven. We zijn op zoek naar ondernemende studenten of net-afgestudeerden waarmee we samen de uitbreiding naar deze steden kunnen realiseren. Daarnaast zoeken we ook versterking voor onze hub in Utrecht en iemand om onze hub in Delft verder uit te bouwen.

Ben jij student of net afgestudeerd en woon je in één van deze steden? Ben je ambitieus, een echte aanpakker en zet je graag je eigen projecten op? Dan bieden we je de kans om bij ons aan de slag te gaan als trainee!

Als Move-trainee kom je terecht in een snelgroeiende, ambitieuze organisatie met jonge collega’s. Gedurende zes maanden word je opgeleid tot projectcoördinator, waarna je bij ons in dienst komt. Naast intensieve begeleiding is er volop ruimte voor het ontwikkelen van je persoonlijke competenties en doe je gelijk een zee aan praktische ervaring op!

Meer informatie of direct solliciteren? Ga naar onze vacaturesite en reageer snel!
14.09.2017 / Algemeen

Het gloednieuwe Move impactrapport

Het afgelopen jaar heeft Move veel aandacht besteed aan het onderzoeken van de impact van onze projecten. We hebben hiervoor een grote groep docenten, studenten en kinderen geïnterviewd en enquêtes afgenomen en gevraagd wat volgens hen de meerwaarde van onze projecten is.

De vele bijzondere uitspraken van docenten, studenten én de kinderen tonen de waardevolle impact van onze projecten aan. Van de kinderen krijgen we maar liefst een 8,5 als gemiddeld rapportcijfer voor het gehele Move-project en maar liefst 90% van de kinderen geeft aan trots te zijn op wat ze bereikt hebben in het project.

Het nieuwe Move-impactrapport, dat vanaf vandaag terug te vinden is op onze website, biedt inkijk in deze en meer resultaten van onze projecten, evenals onze mogelijkheden om te blijven groeien.

We willen alle docenten, studenten en kinderen die er een bijdrage aan hebben geleverd van harte bedanken en nodigen iedereen uit om het te lezen
19.07.2017 / Algemeen

Move blijft groeien - check onze vacatures

Het gaat goed met Move, we groeien stevig door. Groei je mee? Kijk voor al onze vacatures op onze speciale vacature website.

Trainee projectcoördinatoren
Voor de steden Delft, Utrecht, Eindhoven en Enschede zijn we op zoek naar studenten of net afgestudeerden de voor 12 uur per week bij Move een traineeship willen volgen.

Stages
Move biedt uitdagende stageplekken in een jong team met veel eigen verantwoordelijkheid. We zoeken twee stagiaires ter ondersteuning van de projectleider Move Your World! en een communicatie stagiaire.

Neem contact op
Wil jij voor Move komen werken of ken je iemand die misschien interesse heeft? Kijk dan direct op onze vacaturesite voor een overzicht van alle vacatures!
13.03.2017 / Algemeen

Gezocht: studenten voor het Move evenementen-team 2017

Ben je ondernemend, houd je van aanpakken en beschik je over een goede dosis ambitie en energie? Wil jij graag je netwerk vergroten, je creativiteit inzetten, je organisatievaardigheden ontwikkelen en je sterk maken voor een maatschappelijke organisatie met grote ambities? Lijkt het je leuk om in teamverband evenementen te organiseren voor een goed doel?

Ofwel: wil je een hoop ervaring opdoen waar je na je studie écht iets aan hebt? Solliciteer dan voor het Move evenementen-team 2017!

Bekijk hier de hele vacature