Laatste nieuws van Move

Blader door ons archief

22.01.2018 / Algemeen

Move genomineerd voor Help Nederland vooruit!

Move is geselecteerd voor de stemronde van Help Nederland vooruit! Elk jaar geeft het ING Nederland fonds organisaties in verschillende delen van Nederland een steuntje in de rug. Dit jaar is Move in maar liefst vier steden genomineerd! Voor onze projecten in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Tilburg maken we kans op een mooie bijdrage. Hiermee kunnen we nog meer kinderen laten ontdekken dat zij de wereld kunnen veranderen.

Als stemmer bepaal jij hoe hoog de donatie van ING is. Het loopt uiteen van € 5.000 voor de meeste stemmen tot € 1.000 voor de vijfde plek. Help jij ons aan een zo hoog mogelijke bijdrage? Dan kunnen wij nog meer mooie projecten starten waarin kinderen uit minder bedeelde wijken met de hulp van studenten hun buurt een boost geven. Ga naar de stempagina van de stad van jouw voorkeur door op de button te klikken. Hoe meer stemmen, hoe meer kans we maken op een donatie van € 5.000 van het ING Nederland fonds.

Alvast bedankt! 
21.12.2017 / Algemeen

Move kerstwens

Wij wensen alle leerlingen, docenten en studenten die het afgelopen jaar hebben deelgenomen aan een Move-project een mooie kerst en een gezond en gelukkig nieuw jaar. Bedankt aan jullie allemaal; ook in 2018 laten we weer zoveel mogelijk kinderen zien hoe zij hun wereld kunnen veranderen!

Pssst. Wil jij je jaar goed starten met een nieuwe baan of een leuke stage? We hebben nog een #vacature voor een projectcoördinator in Nijmegen (16 u/pw) en een stagiair voor ons nieuwe project Move your world. Check www.stichtingmove.com/vacatures voor alle info!
21.09.2017 / Algemeen

Move zoekt aanpakkers om te groeien!

Move groei hard! Nog dit jaar breiden we uit naar twee nieuwe steden, namelijk Enschede en Eindhoven. We zijn op zoek naar ondernemende studenten of net-afgestudeerden waarmee we samen de uitbreiding naar deze steden kunnen realiseren. Daarnaast zoeken we ook versterking voor onze hub in Utrecht en iemand om onze hub in Delft verder uit te bouwen.

Ben jij student of net afgestudeerd en woon je in één van deze steden? Ben je ambitieus, een echte aanpakker en zet je graag je eigen projecten op? Dan bieden we je de kans om bij ons aan de slag te gaan als trainee!

Als Move-trainee kom je terecht in een snelgroeiende, ambitieuze organisatie met jonge collega’s. Gedurende zes maanden word je opgeleid tot projectcoördinator, waarna je bij ons in dienst komt. Naast intensieve begeleiding is er volop ruimte voor het ontwikkelen van je persoonlijke competenties en doe je gelijk een zee aan praktische ervaring op!

Meer informatie of direct solliciteren? Ga naar onze vacaturesite en reageer snel!
14.09.2017 / Algemeen

Het gloednieuwe Move impactrapport

Het afgelopen jaar heeft Move veel aandacht besteed aan het onderzoeken van de impact van onze projecten. We hebben hiervoor een grote groep docenten, studenten en kinderen geïnterviewd en enquêtes afgenomen en gevraagd wat volgens hen de meerwaarde van onze projecten is.

De vele bijzondere uitspraken van docenten, studenten én de kinderen tonen de waardevolle impact van onze projecten aan. Van de kinderen krijgen we maar liefst een 8,5 als gemiddeld rapportcijfer voor het gehele Move-project en maar liefst 90% van de kinderen geeft aan trots te zijn op wat ze bereikt hebben in het project.

Het nieuwe Move-impactrapport, dat vanaf vandaag terug te vinden is op onze website, biedt inkijk in deze en meer resultaten van onze projecten, evenals onze mogelijkheden om te blijven groeien.

We willen alle docenten, studenten en kinderen die er een bijdrage aan hebben geleverd van harte bedanken en nodigen iedereen uit om het te lezen
19.07.2017 / Algemeen

Move blijft groeien - check onze vacatures

Het gaat goed met Move, we groeien stevig door. Groei je mee? Kijk voor al onze vacatures op onze speciale vacature website.

Trainee projectcoördinatoren
Voor de steden Delft, Utrecht, Eindhoven en Enschede zijn we op zoek naar studenten of net afgestudeerden de voor 12 uur per week bij Move een traineeship willen volgen.

Stages
Move biedt uitdagende stageplekken in een jong team met veel eigen verantwoordelijkheid. We zoeken twee stagiaires ter ondersteuning van de projectleider Move Your World! en een communicatie stagiaire.

Neem contact op
Wil jij voor Move komen werken of ken je iemand die misschien interesse heeft? Kijk dan direct op onze vacaturesite voor een overzicht van alle vacatures!
13.03.2017 / Algemeen

Gezocht: studenten voor het Move evenementen-team 2017

Ben je ondernemend, houd je van aanpakken en beschik je over een goede dosis ambitie en energie? Wil jij graag je netwerk vergroten, je creativiteit inzetten, je organisatievaardigheden ontwikkelen en je sterk maken voor een maatschappelijke organisatie met grote ambities? Lijkt het je leuk om in teamverband evenementen te organiseren voor een goed doel?

Ofwel: wil je een hoop ervaring opdoen waar je na je studie écht iets aan hebt? Solliciteer dan voor het Move evenementen-team 2017!

Bekijk hier de hele vacature
28.02.2017 / Algemeen

Move wint Paul van Vliet Award 2017

Move heeft gisteren officeel de Paul van Vliet Award in ontvangst mogen nemen.

Naast Paul van Vliet zaten Olaf Vugts (lid van de Raad van Bestuur van de Efteling), Suzanne Laszlo (Directeur UNICEF) en Ton Liefaard (hoogleraar kinderrechten) in de jury. Nieuw dit jaar was de jongerenjury. Die bestaat uit een aantal afgevaardigden van het UNICEF Jongerenpanel.

UNICEF-ambassadeur Paul van Vliet over het uitreiken van de prijs: “Ik voel mij altijd twee keer per jaar jarig. Op mijn verjaardag en op deze dag. Het is prachtig om te zien hoe organisaties zich met hart en ziel inzetten voor kinderen in Nederland.”

UNICEF reikt elk jaar, in samenwerking met de Efteling, de Paul van Vliet Award uit aan een organisatie die zich inzet voor kinderen in Nederland. Behalve de award ontvangt de winnaar een bedrag van €10.000 beschikbaar gesteld door de Efteling.

Uiteindelijk besloot de jury unaniem dat Stichting Move eruit sprong. “Het is bijzonder dat studenten die net de kindertijd zijn ontgroeid de nieuwe generatie begeleiden om hun wijk op verschillende vlakken te verbeteren”, vertelt Phebe, lid van het UNICEF-jongerenpanel. Paul van Vliet vult aan “studenten en kinderen leren van elkaar, dat is een geweldige wisselwerking.”
20.01.2017 / Algemeen

Move naar laatste ronde!

Move zit bij de laatste overgebleven organisaties die kans maken op een Appeltje van Oranje. De Appeltjes van Oranje is een prestigieuze, jaarlijkse prijs van het Oranje Fonds. De prijs is bedoeld voor succesvolle, sociale initiatieven die verschillende groepen mensen samen brengen. Dit jaar draait de zoektocht voor de prijs om initiatieven die zich inzetten voor kwetsbare kinderen. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 15.000 euro en een bronzen beeldje, gemaakt door prinses Beatrix.Op 19 januari lieten de jury en de overige initiatieven weten dat ze zeer weer zeer onder de indruk waren van wat Move doet en wat we tot nu al voor elkaar hebben gekregen. Deze ronde bestond voor de helft uit de stemweek via internet in december. De andere helft bestond uit een presentatie voor de jury. In totaal zijn er nog 12 initiatieven over.

In de laatste ronde, die zal plaatsvinden in februari, krijgt Move bezoek van een commissie van het Oranje Fonds. Dit bezoek wordt vastgelegd in een videoverslag. Het bestuur van het Oranje Fonds kiest de uiteindelijke drie winnaars. Koningin Maxima, samen met koning Willem-Alexander beschermpaar van het Oranje Fonds, keurt deze winnaars uiteindelijk goed.
We wachten in spanning af!

 

14.12.2016 / Algemeen

Projectcoördinator Leiden gezocht (16u)!

Ben je ondernemend, houd je van aanpakken en vind je het welzijn in jouw stad belangrijk? Stichting Move wil heel Leiden in beweging krijgen en heeft jou daarvoor nodig! Voor ons team in Leiden zoeken wij daarom per direct een harde werker die enthousiast en zelfstandig aan de slag gaat met het opzetten en begeleiden van projecten. Leg jij de stukjes op de juiste plek? Lees meer!
06.12.2016 / Algemeen

Move genomineerd voor het Appeltje van Oranje

Het was al een fantastisch jaar! Maar het wordt nog mooier. Move is genomineerd voor het Appeltje van Oranje! 

Move heeft al een fantastisch jaar gehad met zoveel geïnspireerde kids, meer projecten en nieuwe steden en nu is Move ook nog genomineerd voor het Appeltje van Oranje. Koninklijk! Help je mee om te winnen? Door één druk op de knop help je dan mee om heel veel projecten mogelijk te maken, waarbij studenten en kinderen uit minder bedeelde wijken samen de wereld veranderen. Makkelijk toch? Stem hier! (Er kan alleen gestemd worden met de postcodes uit de regio Utrecht, Overijssel en Gelderland)

Alvast heel veel dank!